Ανάκαμψη της ναυτιλίας το 2009 «βλέπει» ο CEO της Cosco

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 16:18
UPD:16:42

Την ελπίδα του ότι η ζήτηση στον κλάδο της ναυτιλίας θα ανακάμψει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2009 εξέφρασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Cosco, Wei Jiafu, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για την υπογραφή της συμφωνίας με τον ΟΛΠ.

Η παγκόσμια ναυτιλία, η οποία διέρχεται τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, είδε τις τιμές των ξηρών φορτίων να μειώνονται περισσότερο από 90% έπειτα από πέντε χρόνια ευημερίας. Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να αντικαταστήσουν τον πανικό με την εμπιστοσύνη, ώστε να ανακάμψει ο κλάδος, επισήμανε ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας.

«Το χρηματοπιστωτικό τσουνάμι επηρεάζει την πραγματική ζήτηση στη ναυτιλία. Η ναυτιλία βυθίζεται εξαιτίας του πανικού των επενδυτών ... αλλά θα πρέπει να βγει και πάλι στην επιφάνεια», ανέφερε ο Wei Jiafu, εκτιμώντας ωστόσο ότι η επιβράδυνση του κλάδου της ναυτιλίας δεν θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. «Ελπίζω ότι η ζήτηση θα επανέλθει στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Η Cosco Pacific, μονάδα της Cosco Group και πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης λιμανιών στον κόσμο, αναμένεται να υπογράψει την Τρίτη συμφωνία για το εγγυημένο ποσό ύψους 3,4 δισ. ευρώ, προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση και την αναβάθμιση προβλητών στο λιμάνι του Πειραιά για 35 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Wei, η παραχώρηση των προβλητών θα αποφέρει κέρδη στην Cosco μακροπρόθεσμα και θα αυξήσει την εμπορευματική κίνηση της Ελλάδας. «Στο χρονικό διάστημα των 35 ετών, μπορούμε να έχουμε μια λογική απόδοση αυτής της επένδυσης», σημείωσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα