Γ. Προβόπουλος: Οι τράπεζες χρειάζονται το σχέδιο των €28 δισ.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 15:48
UPD:17:01

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος.

Οι ελληνικές τράπεζες, αν και είναι σταθερές και υγιείς, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και ως εκ τούτου χρειάζονται το κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των 28 δισ. ευρώ, επισήμανε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες, υγιείς, σταθερές αλλά υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας».

Γ. Προβόπουλος: Ευθυγραμμίζονται τα συμφέροντα τραπεζών - οικονομίας

Γ. Προβόπουλος: Ευθυγραμμίζονται τα συμφέροντα τραπεζών - οικονομίας

«Αν δεν υπήρχε παρέμβαση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τότε θα διατρέχαμε ένα κίνδυνο έντονης πιστωτικής ασφυξίας», πρόσθεσε. Όπως αποκάλυψε ο κ. Προβόπουλος, οι εκταμιεύσεις από τον «κορβανά» των 28 δισ. ευρώ θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο διοικητής της ΤτΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος για ομαλοποίηση της αγοράς σε βάθος χρόνου, τόνισε ότι η προβλεπόμενη πιστωτική επέκταση στην Ελλάδα μπορεί να είναι της τάξης του 10% και προέβλεψε «γάμους» και συγχωνεύσεις, κυρίως μεταξύ μικρών τραπεζών, την επόμενη ημέρα της κρίσης.

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η ελληνική, αλλά και οι ξένες οικονομίες, δεν διατρέχουν κίνδυνο αποπληθωρισμού, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της κίνησης Μπράουν για μείωση του ΦΠΑ κατά 2,5%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα