Εντονες επικρίσεις Ανδ. Βγενόπουλου για σχέδιο €28 δισ. - οικονομική πολιτική

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 19:10
UPD:19:52

Τα πρώτα μηνύματα από τη διαχείριση του σχεδίου στήριξης των τραπεζών είναι απογοητευτικά ανέφερε ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.

Έντονες επικρίσεις για το σχέδιο των 28 δισ. ευρώ αλλά και γενικότερα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Τα πρώτα μηνύματα από τη διαχείριση του σχεδίου στήριξης των τραπεζών είναι απογοητευτικά ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μέτρα στήριξης ορισμένων μόνον τραπεζών για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και όχι για μέτρα στήριξης της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και γενικότερα της ρευστότητας των τραπεζών. Εχουν γίνει εγκλήματα αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας τα οποία θα τα δούμε καθώς προχωράμε, πρόσθεσε επισημαίνοντας πως και οι τράπεζες που θα κάνουν χρήση των μέτρων θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα στο μέλλον.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισε διαχειριστικό και αντιαναπτυξιακό, υποστηρίζοντας πως δεν λαμβάνει υπόψη τη διεθνή κρίση. Μιλώντας για τα ελληνικά ομόλογα και τα spread στις διεθνές αγορές σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ξεφεύγουμε επικίνδυνα προς τον Τρίτο κόσμο».

Για τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών σημείωσε ότι είναι εγκλωβισμένος όσον αφορά τις αποφάσεις του με τις διαδικασίες εγκρίσεων της ΕΕ χωρίς να μπορεί να αναλάβει αποφάσεις με τόλμη.

Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ακούγοντας ξύλινο λόγο, χωρίς τόλμη και φαντασία ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η δημιουργία κλίματος συναίνεσης στην πολιτική που θα μεταφερθεί και στην κοινωνία.

Γνωστοποίησε ακόμη πως σε όλες τις εταιρίες του ομίλου της MIG υπάρχει διάθεση μείωσης του περιθωρίου του κέρδους, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι μια πρόσκληση που απευθύνεται γενικευμένα σε όλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα