ΗΠΑ: Φως στο τούνελ για τις κατασκευαστικές;

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 16:16

Ο κατασκευαστικός κλάδος, ο οποίος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της οικονομικής επιβράδυνσης, ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση μετά την ανακοίνωση του σχεδίου του Ομπάμα για παροχή κινήτρων για την οικονομία.

Παρότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά το «Νιου Ντιλ», αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των δημόσιων δαπανών, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στοιχηματίζουν πλέον υπέρ των κατασκευαστικών εταιρειών και των εταιρειών μελετών τεχνικών έργων.

Σύμφωνα με τον Στίβεν Φίσερ, αναλυτή μετοχών της UBS στη Νέα Υόρκη, οι 11 εταιρείες μελετών που παρακολουθεί έχουν χάσει τα δύο τρίτα της αξίας τους εντός του έτους εξαιτίας των καθυστερήσεων στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Τη Δευτέρα, όμως, μετά τις εξαγγελίες του Ομπάμα οι εταιρείες αυτές ενισχύθηκαν κατά 16% κατά μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις αποδόσεις τις αγοράς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στον κλάδο, τα σχέδια της νέας κυβέρνησης θα αλλάξουν άρδην το τοπίο για τις κατασκευαστικές εταιρείες στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει τις μαζικές απολύσεις.

Πηγή: Wall Street Journal



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα