Απομόνωση των αφερέγγυων εταιρειών ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 16:07
UPD:16:12

Την επιτάχυνση των ελέγχων στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και την απομόνωση των αφερέγγυων εταιρειών, ζήτησε από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), κ. Γ. Καραβίας, μιλώντας, σήμερα, σε συνέδριο του Συνδέσμου με τίτλο «Ο Μεσίτης Ασφαλίσεων Στηρίζει το Σύγχρονο Επιχειρείν», το οποίο οργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του ΣΕΜΑ.

«Ζητούμε την επιτάχυνση των ελέγχων όλων των εταιρειών ώστε να γνωρίζουμε με ποιους συναλλασσόμαστε. Ποιοι είναι υγιείς και ποιοι δεν είναι, ποιοι επιθυμούν την εξυγίανσή τους και ποιοι όχι, ώστε όσοι δρουν εκτός θεσμικού πλαισίου να τεθούν το ταχύτερο δυνατό στο περιθώριο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβίας, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Θέλουμε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες στην αγορά. Μικρές και μεγάλες. Ελληνικές και ξένες. Αλλά τις θέλουμε υγιείς».

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ ζήτησε επίσης τη συμβολή της Επ.Ε.Ι.Α. για την καθιέρωση και εφαρμογή ενός νέου, δίκαιου και αυστηρού κώδικα δεοντολογίας για τους Μεσίτες Ασφαλίσεων, ενός Κώδικα ο οποίος να είναι συνυφασμένος με πειθαρχικές ποινές που θα προβλέπουν ακόμη και διαγραφές μελών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα