Τρισέ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων

Στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 14:02
REUTERS/AMR DALSH

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να μειώσει το βασικό της επιτόκιο την επόμενη εβδομάδα, εάν υπάρξουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι περιορίζονται οι πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Τρισέ ανέφερε ότι «θα έχουμε πολλές νέες πληροφορίες και δεν αποκλείσαμε το να μειώσουμε και πάλι τα επιτόκια εάν ο ανοδικός κίνδυνος στις τιμές μετριαστεί».

Ερωτηθείς για το εάν τα οικονομικά στοιχεία του τέταρτου τριμήνου θα είναι χειρότερα από αυτά του τρίτου, που επιβεβαίωσαν ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε ύφεση, ο διοικητής της ΕΚΤ τόνισε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολλές νέες πληροφορίες, θα έχουμε τις δικές μας προβλέψεις...Θα δούμε όταν θα έχουμε τα στοιχεία».

Αρνητικά τα στοιχεία για την ανάπτυξη το 2009

Σε δηλώσεις του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram ο Τρισέ ανέφερε, άλλωστε, ότι η ΕΚΤ αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης το 2009, με πιθανή ανάκαμψη το 2010. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/26/1597013.htm

«Οι ενδείξεις από όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς είναι ότι μετά την εντατικοποίηση των οικονομικών αναταραχών, ειδικότερα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία γίνεται όλο και πιο σοβαρός. Τα αρνητικά στοιχεία για την ανάπτυξη το 2009 εμφανίζονται σταδιακά», τόνισε ο διοικητής της ΕΚΤ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα