Βομβάη: Λίγες οι πτήσεις που ματαιώθηκαν

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 11:47

Λίγες πτήσεις προς τη Βομβάη ματαιώθηκαν σήμερα μετά τον θάνατο 100 ανθρώπων και πλέον σε επιθέσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης, νοσοκομεία και καφετέρια στην οικονομική πρωτεύουσα την Ινδίας.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι παρακολουθούν την κατάσταση και κάνουν σχέδια για παν ενδεχόμενο.

Περίπου 15 ώρες μετά τις επιθέσεις περισσότεροι από 100 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ – σύμφωνα με το Reuters – και στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Τριντέντ/Ομπερόι, που είναι περικυκλωμένα από εκατοντάδες κομάντος και αστυνομικούς.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι μία πτήση της πετούσε προς τη Βομβάη και την ώρα των επιθέσεων οδηγήθηκε στο Νέο Δελχί.

«Σήμερα η εταιρεία είχε προγραμματισμένες δύο πτήσεις στη Βομβάη. Για αύριο θα δούμε τι θα γίνει αναλόγως της εξέλιξης των πραγμάτων» δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Ωστόσο εκπρόσωπος της British Airways ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις στη Βομβάη πραγματοποιούνται κανονικά. Η εταιρεία πραγματοποιεί ημερησίως δύο πτήσεις στην ινδική πόλη από το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Η ινδική αεροπορική εταιρεία της Jet Airways, που χρησιμοποιεί ως βάση της τις Βρυξέλλες σχεδίαζε να πραγματοποιήσει κανονικά την πτήση της προς τη Βομβάη.

Η Austrian Airlines που πετά τρεις φορές την εβδομάδα απ΄ευθείας στη Βομβάη, είπε ότι δεν ματαιώνει τις πτήσεις, αλλά στην περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης θα το κάνει.

Η SAS της Σκανδιναβίας είπε ότι πραγματοποιεί πτήσεις μόνο στο Νέο Δελχί και όχι στη Βομβάη, οπότε δεν τίθεται θέμα ματαίωσης των πτήσεών της στην Ινδία.

«Πετάμε μόνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο στο Νέο Δελχί και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι η κατάσταση το Σάββατο», δήλωσε ο Αντερς Λίντστρομ, εκπρόσωπος της SAS.

«Η ασφάλεια των επιβατών είναι υπεράνω όλων και εάν υπάρξει πρόβλημα θα αποφασίσουμε τότε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νέο Δελχί».

Στην Ολλανδία η KLM Royal Dutch Airlines, το ολλανδικό σκέλος της Air France KLM, ματαίωσε την πτήση προς τη Βομβάη, όπως μετέδωσε το Website του αεροδρομίου Σκίπολ της Ολλανδίας. Από την KLM δεν βρέθηκε άμεσα κάποιος για να σχολιάσει το θέμα.

Η Finnair είπε ότι η επόμενη πτήση της στη Βομβάη είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο και πως δεν έχει σχέδια ματαίωσής της.

Στην Ασία, η αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας Qantas, είπε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και μελετά το ενδεχόμενο να μεταφέρει με τα αεροσκάφη της τον κόσμο μακριά από τη Βομβάη. «Αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση ασφάλειας», δήλωσε εκπρόσωπος της Qantas. Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως από το Σίδνεϊ στη Βομβάη.

Ματαιώσεις πτήσεων όμως έγιναν και προς την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης όπου δύο αεροδρόμια είναι αποκλεισμένα από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, για τρίτη κατά σειρά ημέρα. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο του πολεμικού ναυτικού στα ανατολικά της χώρας ως εναλλακτική λύση για τις αεροπορικές εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα