ΣΕΒ: Αλλαγή αντίληψης για το περιβάλλον

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 11:42

Το κόστος της αδράνειας και της καθυστερημένης αντίδρασης στη κλιματική αλλαγή ξεπερνά κατά πολύ το κόστος των όποιων παρεμβάσεων. Το μήνυμα αυτο έστειλε χθες ο οικονομολόγος και ακαδημαϊκός, Sir Nicholas Stern, μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΕΒ και του Μεγάρου Μουσικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις Κλιματικές Αλλαγές.

Ο Βρετανός οικονομολόγος είναι ευρύτερα γνωστός από τη «Stern Review», την έκθεση 700 σελίδων που δημοσίευσε πριν από δύο χρόνια, με θέμα τις συνέπειες της κλιματικής μεταβολής στην παγκόσμια οικονομία.

Προλογίζοντας τον Sir Nicholas Stern, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πρόταξε την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού υπουργείου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Οπως τόνισε, αν η Ελλάδα θέλει να συγκαταλέγεται στις προηγμένες και σύγχρονες χώρες, τότε απαιτείται όχι μόνο ριζική αλλαγή αντίληψης, αλλά και ευρύτερες δομικές αλλαγές.

Οσο για το ρόλο των επιχειρήσεων, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι Ο ΣΕΒ, ήδη, ηγείται της πρωτοβουλίας για την υιοθέτηση από τον επιχειρηματικό κόσμο, και τον ιδιωτικό τομέα ευρύτερα, της φιλοσοφίας και των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Sir Nicholas Stern, με την ομιλία του ανέπτυξε το θέμα: «Μία Παγκόσμια Συμφωνία για τις Κλιματικές Αλλαγές και ο Ρόλος των Επιχειρήσεων. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι σήμερα γνωρίζουμε πως το κόστος της αδράνειας και της καθυστερημένης αντίδρασης στη κλιματική αλλαγή ξεπερνά κατά πολύ το κόστος των όποιων παρεμβάσεων.

Σημειώνοντας ότι το μέγεθος και το βάθος του προβλήματος έχει γίνει κατανοητό, ενώ συγχρόνως υπάρχουν τα οικονομικά εργαλεία και οι απαραίτητες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τόνισε την ανάγκη για άμεση δράση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα