Αλουμύλ: Βελτίωση μεγεθών στο εννεάμηνο

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 11:51

Ενίσχυση των πωλήσεων και της κερδοφορίας του για το εννεάμηνο του 2008 ανακοίνωσε ο όμιλος Αλουμύλ Μυλωνάς, παρά την δυσμενή συγκυρία λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 5,6%, στα ευρώ 220 εκ., η οποία προήλθε κυρίως από πωλήσεις αρχιτεκτονικών και βιομηχανικών προφίλ. Σημαντικό μερίδιο του ενοποιημένου κύκλου εργασιών προήλθε από συστήματα αυτοματισμών, ηλιοπροστασίας και πολυκαρβονικών φύλλων διεθνώς.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου ξεπέρασαν τα ευρώ 9,3 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 10%, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα ευρώ 0,4243 από ευρώ 0,3851 το εννεάμηνο του 2007.

Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA, με αφαίρεση των αποσβέσεων επιχορηγήσεων, ήτοι αναπροσαρμοσμένα, διαμορφώθηκαν στα ευρώ 32,3 εκ., μειωμένα κατά 0,8% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

«Τα συνολικά αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά, δεδομένων των ιδιαίτερα δυσμενών οικονομικών συνθηκών λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οικοδομική δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα