Χ. Αλμούνια: Προς ύφεση η Ευρωζώνη το 2009

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 12:08

«Οι κίνδυνοι πτωτικής στροφής παίρνουν σάρκα και οστά. Χρειάζεται να αναθεωρήσουμε τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας προς αρνητική ανάπτυξη», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια.

Η οικονομία της Ευρωζώνης θα διολισθήσει πιθανόν σε ύφεση την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια.

«Οι κίνδυνοι πτωτικής στροφής παίρνουν σάρκα και οστά. Χρειάζεται να αναθεωρήσουμε τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας προς αρνητική ανάπτυξη», τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Αλμούνια.

Αν και ο Ευρωπαίος επίτροπος δεν προέβη σε συγκεκριμένη εκτίμηση για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, εκτίμησε ότι το 2009 ενδέχεται να μην σηματοδοτήσει το τέλος των δοκιμασιών για την Ευρωζώνη.

«Η κρίση ενδέχεται να μην τελειώσει το 2009», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι, στις 3 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη στην εκτίμηση ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα αναπτυχθεί την επόμενη χρονιά με ρυθμό 0,1%, έναντι 1,2% που εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί φέτος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, τα στοιχεία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας από τις αρχές του Νοεμβρίου παρέχουν ένδειξη για ύφεση του χρόνου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα