Νέο μήνυμα Κ. Καραμανλή στις τράπεζες

«Θα εξαντληθούν τα περιθώρια στήριξης των ασθενεστέρων»
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 14:23
UPD:14:31

O πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επανέλαβε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την ενίσχυση των ασθενεστέρων και την πραγματική οικονομία

«Η συμμετοχή στο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας είναι εθελοντική, τονίζω όμως ότι όλοι πρέπει να συμμετάσχουν προς όφελος της οικονομίας», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, το σχέδιο είναι προσανατολισμένο στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, προβλέπει αυστηρούς κανόνες και πλήρη εποπτεία από πλευράς πολιτείας και πρόσθεσε πως η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας αποτελεί μονόδρομο.

Επανέλαβε επίσης ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την ενίσχυση των ασθενεστέρων και την πραγματική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Καραμανλής το χαρακτήρισε θετικό, καθώς «χρειάζεται συντονισμένη ώθηση σε επίπεδο ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης».

«Πρόκειται για προτάσεις τις επιτροπής, αυτές πρέπει να οριστικοποιηθούν, να εγκριθούν από Ecofin και Ευρ. Συμβούλιο, η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την ευελιξία που παρέχει το Σύμφωνο Σταθερότητας, τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι γνωστά θα τα αξιοποιήσουμε προς όφελος της οικονομίας μας».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η διεθνής κρίση οφείλεται στην απληστία και στην αέναη επιδίωξη υπερκερδών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα