«Όχι» στο σχέδιο των €28 δισ. με νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης από τον Ανδ. Βγενόπουλο

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 15:39
UPD:15:44

Έχουμε ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια και μετόχους να μας στηρίζουν εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανάγκη στο μέλλον, ανέφερε χαρακτηριστικά o αντιπρόεδρος της ΜIG Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΟΤΟΕ για τη διεθνή κρίση.

Απέκλεισε κατηγορηματικά, για άλλη μία φορά, ο αντιπρόεδρος της ΜIG Ανδρέας Βγενόπουλος το ενδεχόμενο συμμετοχής της Marfin Egnatia Bank στο κυβερνητικό σχέδιο των 28 δισ. ευρώ, επικρίνοντας εκ νέου το κυβερνών κόμμα.

Έχουμε ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια και μετόχους να μας στηρίζουν εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανάγκη στο μέλλον, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΟΤΟΕ για τη διεθνή κρίση. Υποστήριξε ακόμη πως το σχέδιο της κυβέρνησης δεν ενισχύει την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας αλλά τις ανάγκες ορισμένων τραπεζών να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνεχίζοντας τις επικρίσεις τους κατά του κυβερνώντος κόμματος επισήμανε ότι είναι αδιανόητο να έχει ανακοινωθεί το σχέδιο στήριξης της ρευστότητας της οικονομίας χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη της ΟΤΟΕ.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα επίτευξης μιας συμφωνίας ευρείας αποδοχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

Για να συμβεί αυτό -τόνισε- θα πρέπει από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να γίνουν υπερβάσεις, θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουν και να επιτευχθεί μια ευρεία συναίνεση. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις -συμπλήρωσε- ο όμιλος της τράπεζας της Marfin είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μείωση των περιθωρίων κέρδους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα