Υποχωρεί το αργό

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 06:14
UPD:06:24

Πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη εν μέσω εικασιών ότι η ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ για την τόνωση των τιμών δεν θα περιορίσει τη μείωση της ζήτηση καυσίμων εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ ενδέχεται να αποφασίσουν τη μείωση της παραγωγής κατά τη σύσκεψή τους αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κάιρο για τη σταθεροποίηση της αγοράς, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της National Oil Corp. της Λιβύης. Τα συμβόλαια του αργού στη Ν. Υόρκη έχουν υποχωρήσει 63% από τα επίπεδα ρεκόρ των 147,27 δολ. το βαρέλι στις 11 Ιουλίου.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε 99 σεντς, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 53,45 δολ. το βαρέλι στις 10:06 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. To Nymex χθες πραγματοποίησε μόνο ηλεκτρονικές συναλλαγές λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών. Τα συμβόλαια έκλεισαν στα 54,44 δολ. το βαρέλι στις 26 Νοεμβρίου μετά την αναρρίχησή τους κατά 7,2%.

Το αργό, το οποίο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες κινήθηκε πτωτικά, οδεύει να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με άνοδο μετά την δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να διοχετεύσει 800 δισ. δολ. στην αγορά για το ξεπάγωμα των πιστώσεων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση επίσης υποσχέθηκε να στηρίξει την οικονομία των 27 χωρών-μελών της με 200 δισ. ευρώ.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε έως 53 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 52,60 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες οι τιμές του μπρεντ υποχώρησαν 1,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα