Προς τέταρτη εβδομαδιαία άνοδο ο χρυσός

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 06:48

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία, οδεύοντας να κλείσει την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα με άνοδο εν μέσω εικασιών ότι το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει πριν από μια απροσδόκητη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Στις 16 Δεκεμβρίου η Federal Reserve των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο να βρίσκεται σε ύφεση.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 814,22 δολ. η ουγγιά στις 9:57 π.μ. στη Σιγκαπούρη, έχοντας κερδίσει αυτήν την εβδομάδα ποσοστό 1,7%. Το ασήμι το για άμεση παράδοση υποχώρησε 0,3% στα 10,33 δολ. η ουγγιά, έχει σημειώσει μέσα στην εβδομάδα άνοδο 6,8%.

H Fed ενδέχεται να μειώσει τα βασικά επιτόκια στο 0,75% από το 1% για να τονώσει την ανάπτυξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 69 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

H Kίνα από χθες μείωσε πάλι τα επιτόκια σε χρονικό διάστημα λιγότερο των τριών εβδομάδων μετά την ανακοίνωση οικονομικού πακέτου στήριξης 4 τρισ. γιουάν (586 δισ. δολ.) για την τόνωση της οικονομίας. Τα ετήσια επιτόκια δανεισμού υποχώρησαν 108 μονάδες βάσης στο 5,58%.

Η ζήτηση χρυσού στην Κίνα αυξήθηκε 18% το τρίτο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε στις 19 Νοεμβρίου το World Gold Council. Η ζήτηση μειώθηκε 29% στην Ινδία και 15% στη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου αναρριχήθηκε 0,5%, φθάνοντας στα 815,60 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 9:58 π.μ. στη Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα