Ινδία: Δεύτερη ημέρα απωλειών του Nifty Index Futures

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 06:12

Απώλειες για δεύτερη ημέρα σημείωσε ο δείκτης S&P CNX Nifty Index της Ινδίας για παράδοση Δεκεμβρίου μετά τις επιθέσεις ενόπλων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 125 ανθρώπων στη Βομβάη.

Τα συμβόλαια που προέρχονται από 50 μετοχές του δείκτη S&P CNX Nifty Index στο National Stock Exchange of India Ltd., υποχώρησαν σήμερα 0,9% στις 2.662 μονάδες στις 10:18 π.μ. στη Σιγκαπούρη, μετά την υποχώρησή τους κατά 2,7% στις 2.685 χθες στη Σιγκαπούρη. Τα συμβόλαια του Νοεμβρίου οδεύουν να κλείσουν σήμερα με απώλειες 1,3% στις 2.650.

Εκλεισαν χθες τα Χρηματιστήρια της Ινδίας μετά την επίθεση ενόπλων με στόχο Αμερικανούς και Βρετανούς στα πολυτελή ξενοδοχεία «Taj Mahal Palace», «Tower» και «Oberoi Trident». Οκτώ ξένοι είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τις συντονισμένες επιθέσεις στο οικονομικό κέντρο της Ινδίας. Τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες εισέβαλαν στο Εβραϊκό κέντρο της πόλης σήμερα σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Οι επιθέσεις ήταν το τελευταίο πλήγμα για τους επενδυτές μετά τη χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση από τη Μεγάλη Υφεση, που ώθησε 56% χαμηλότερα τον δείκτη Sensitive ή Sensex στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση ρεκόρ. Το Sensex σημείωσε άνοδο 3,8% φθάνοντας στις 9.026,73 μονάδες στις 26 Νοεμβρίου, πριν από τις επιθέσεις.

Φέτος έως τις 24 Νοεμβρίου οι ξένοι επενδυτές πούλησαν ινδικές μετοχές 13,5 δισ. δολ., ποσόν ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής την Ινδίας, καθώς η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2004 το δεύτερο τρίμηνο και η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσε ζημίες που πλησίασαν το 1 τρισ. δολάρια. Οι επενδυτές το 2007 αγόρασαν μετοχές αξίας 17,4 δισ. δολ., ποσόν ρεκόρ.

Τα δύο Χρηματιστήρια, το Bombay Stock Exchange και το National Stock Exchange ενδέχεται να αρχίσουν σήμερα ξανά τις διαπραγματεύσεις μαζί με τα ομόλογα, το συνάλλαγμα, τα εμπορεύματα και τις αγορές χρήματος, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση αξιωματούχων των Χρηματιστηρίων και της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα