Μέρκελ: «Όχι» στον παράλογο διαγωνισμό διάθεσης δισεκατομμυρίων

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 13:50
EPA/BORIS ROESSLER

«Η Γερμανία δεν αποκλείει κανένα μέτρο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης», ωστόσο δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε έναν «παράλογο διαγωνισμό εξεύρεσης τρόπων διάθεσης δισεκατομμυρίων ευρώ για την τόνωση της οικονομίας», δήλωσε ο Αγκέλα Μέρκελ κατά τη διάρκεια ομιλίας της.

Παρόλα αυτά, η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως θα παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση και ότι «η κυβέρνηση μπορεί, όποτε κρίνεται απαραίτητο, να δράσει αστραπιαία».

Παρά τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητάς της, η γερμανίδα καγκελάριος αντιμετώπισε σκληρή κριτική, ακόμη και από πιστούς υποστηρικτές της, επειδή αρνήθηκε να προβεί σε άμεσες φοροελαφρύνσεις, τη στιγμή που η Γερμανία εισέρχεται σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Η Μέρκελ από την πλευρά της δηλώνει ότι το Βερολίνο θα απαντήσει με επενδύσεις σε υποδομές, κατά κύριο λόγο σε αυτοκινητοδρόμους και συνδέσεις ίντερνετ στις αγροτικές περιοχές.

«Δεν είναι σωστός ο στόχος μας να διασφαλίσουμε ότι κάθε νοικοκυριό στη Γερμανία διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση;», σχολίασε η Μέρκελ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα