Ford: Κλείνει για ένα μήνα εργοστάσιο στο Βέλγιο

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 18:24
REUTERS/RICK WILKING

Περίπου 5.000 υπάλληλοι της αλυσίδας συναρμολόγησης του εργοστασίου της Ford στην πόλη Γκενκ του ανατολικού Βελγίου θα τεθούν σε προσωρινή αργία επί ένα μήνα από τις 11 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Η μονάδα συναρμολόγησης θα σταματήσει, κάτι που σημαίνει ότι από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου δεν θα παραχθεί κανένα αυτοκίνητο» σε αυτό το εργοστάσιο που απασχολεί περίπου 5.300 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εποχιακών εργατών, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του βελγικού εργοστασίου, Τζο Ντεκλέρκ.

Μόνο ορισμένα τμήματα, όπως αυτό που παράγει ζάντες, θα παραμείνουν εν λειτουργία κατά το διάστημα αυτό.

Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει προσωρινή παύση των εργασιών της, διάρκειας 20 ημερών, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Η μονάδα της Γκενκ είναι μία από τις μεγαλύτερες του Βελγίου και παράγει κυρίως τα μοντέλα Mondeo και Galaxy. «Η διεύθυνση ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας τα συνδικάτα ότι προσθέτει 2,5 ημέρες διακοπή τον Δεκέμβριο και 7 τον Ιανουάριο» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος επικαλούμενος ως αιτία την πτώση των πωλήσεων στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ταυτόχρονα, από τον Ιανουάριο η παραγωγή του εργοστασίου της Γκενκ θα μειωθεί από τα 1.290 αυτοκίνητα ημερησίως στα 1.050. Τα συνδικάτα, που δεν έχουν αντιδράσει ακόμη στις αποφάσεις αυτές, ανησυχούν κυρίως για την τύχη 1.200 από τους 5.300 εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα