Aston Martin: Περικοπή 600 θέσεων εργασίας

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 19:37

Μετά την εταιρία Rolls-Royce, που είναι θυγατρική της BMW και η οποία παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι υφίσταται σοβαρές συνέπειες από τη διεθνή οικονομική κρίση, μία άλλη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η Aston Martin, ήρθε να επιβεβαιώσει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να μειώσει κατά 600 τις θέσεις εργασίας. Η μείωση προσωπικού θα γίνει στην γραμμή παραγωγής στο Γκάιντον της Αγγλίας.

«Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Aston Martin είναι αναγκασμένη να πάρει μέτρα για να ανταποκριθεί στην άνευ προηγουμένου διεθνή οικονομική κρίση. Πρόκειται για μέτρα λυπηρά, αλλά απαραίτητα με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουμε» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της βρετανικής εταιρίας, Ούρλιχ Μπεζ.

Η Aston Martin πούλησε τον περασμένο Οκτώβριο 110 αυτοκίνητα, ενώ τον ίδιο μήνα του 2007 είχε πουλήσει 164 αυτοκίνητα. Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρίας σε όλο τον κόσμο, αυτή τη χρονιά υπολογίζονται σε 6.500 οχήματα, ενώ το 2007 είχε πουλήσει 7.300 οχήματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα