Θέματα οικονομίας την Τετάρτη στην Κυβερνητική Επιτροπή

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 15:10

Τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την Τετάρτη το μεσημέρι με θέματα του υπουργείου Οικονομίας προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ απέρριψε τα περί «πολέμου» μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και της υπουργού Εξωτερικών.

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκούν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε διάφορες πτυχές της οικονομικής πολιτικής, έκανε λόγο για διαφορετικές απόψεις και σημειώνοντας πως η ΝΔ είναι ζωντανό κύτταρο.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό επανέλαβε πως είναι προνόμιο του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς αν με άλλον υπουργό Οικονομίας υπάρχει περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ, απάντησε πως ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης είναι υπουργός Οικονομίας, ενώ σε ερώτηση για τον υψηλό δανεισμό της χώρας απάντησε βάλλοντας εκ νέου κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως ανέφερε, «τα ελλείμματα του ΠΑΣΟΚ καλύπτονται δια του δανεισμού».

Ανέφερε ακόμη πως το σχέδιο της Ελλάδας μαζί με άλλων δύο χωρών έχει εγκριθεί, ενώ το σχέδιο της Γαλλίας προσκρούει σε αντιρρήσεις και επισήμανε πως το δημόσιο δεν δανείζεται για τις τράπεζες αλλά εξασφαλίζει ρευστότητα στο σύνολο της οικονομίας.

Ερωτηθείς για τη λήψη άλλων μέτρων για τους ασθενέστερους ανέφερε πως όταν θα είναι κάτι προς ανακοίνωση θα το πει.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις αλιέων και αγροτών, σημείωσε πως όσα έχουν ανακοινωθεί έχουν γίνει πράξη, γιατί η κυβέρνηση ακούει τις απόψεις αυτών των ομάδων και ανταποκρίνεται στα μέτρο του δυνατού στη δύσκολη διεθνή οικονομική κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα