Βρετανία: Νέα μέτρα για τους δανειολήπτες

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 21:54

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα βοήθειας για τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσκολία, ανάμεσα τους και ένα μέτρο που θα επιτρέψει σε αυτούς που έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια και έχουν χάσει τη δουλειά τους να αναστείλουν έως και για δυο χρόνια την πληρωμή των τόκων.

Αυτό το τελευταίο μέτρο αφορά τα στεγαστικά δάνεια μέγιστου ποσού 400.000 λιρών, και το κόστος τους θα αναληφθεί από το κράτος, διευκρίνισε ο Μπράουν σε κοινοβουλευτική συζήτηση που ακολούθησε την «αγόρευση του θρόνου», δηλαδή την ανακοίνωση από την βασίλισσα Ελισάβετ του ετήσιου νομοθετικού προγράμματος της κυβέρνησης.

Θα εφαρμοστεί στους ανέργους, που μπορούν ήδη να λάβουν βοήθεια για την πληρωμή των τόκων τους επί 13 εβδομάδες, αλλά επίσης και για ορισμένα νοικοκυριά που υφίστανται μια προσωρινή μείωση των εισοδημάτων τους.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει διάφορα μέτρα για να βοηθήσει του δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία και να περιορίσει τις κατασχέσεις κατοικιών, που έχουν αυξηθεί πολύ μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα