Συλλαλητήριο αγροτών στη Λάρισα

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 22:03

Νομαρχιακό συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συμμετοχή 100 περίπου αγροτών και την συμβολική παρουσία τρακτέρ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρίζος Μαρούδας ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης για την αγροτική πολιτική που ακολουθεί αλλά και κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υπερασπίζονται την ΚΑΠ.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγαν και τοπικοί αγροτοσυνδικαλιστές, όπως η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, αλλά και δήμαρχοι που εμπλέκονται με το αγροτικό ζήτημα, που, όπως υποστήριξε, με τη στάση τους προβοκάρουν τον αγώνα της Ομοσπονδίας και εμπαίζουν τους αγρότες.

Αύριο αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας δίνουν ραντεβού στα Τέμπη με διοργανωτή τη Νέα Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή.

Θα συμμετάσχουν αγρότες από τη βόρεια Φθιώτιδα, τα Φάρσαλα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση με αγροτικά αυτοκίνητα στον κόμβο Πλατυκάμπου στις 11 το πρωί και εν συνεχεία μετάβαση στην κοιλάδα των Τεμπών όπου η πρόθεση των διοργανωτών είναι να κλείσουν τα Τέμπη.

Αυτό ωστόσο θα εκτιμηθεί επί τόπου από την συντονιστική επιτροπή που θα εκλεγεί εκεί η οποία και θα καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων. Μεταξύ άλλων η νέα ΠΑΣΕ ζητά άτοκο δάνειο 50 ευρώ το στρέμμα σε βαμβάκι και σιτηρά με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και μείωση του κόστους παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα