Nomura Holdings: 1.000 απολύσεις στο Λονδίνο

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 09:00
UPD:09:36

Συνολικά 1.000 εργαζομένους απολύει στο Λονδίνο η Nomura Holdings, μετά την επιδείνωση των αγορών και του κόστους που σχετίζονται με την αγορά σκελών της Lehman Brothers Holdings, η οποία ώθησε τις μετοχές στα χαμηλότερα επίπεδα 26 ετών.

Οι περικοπές, περίπου το 1/5 των εργαζομένων της εταιρείας στο Λονδίνο, περιλαμβάνουν και πρώην εργαζομένους τόσο της Lehman όσο και της Nomura, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου της στο Τόκιο. Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας απολύει προσωπικό σε όλα της τα γραφεία, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 200.000 απολύσεις στις χρηματιστηριακές εταιρείες παγκοσμίως. Η Nomura, η οποία αναμένεται να εμφανίσει ζημίες για δεύτερη συνεχόμενη χρήση, αγωνίζεται να διαχειριστεί το κόστος των 2 δισ. δολ. από την εξαγορά της Lehman, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 19 Νοεμβρίου, στην οποία μάλιστα είχε διαβεβαιώσει ότι δεν σχεδίαζε απολύσεις.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 5%, κλείνοντας στα 587 γιέν η μία Τόκιο, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1982, έναντι 1,3% υποχώρησης του δείκτη Topix. Φέτος οι μετοχές της Nomura έχουν σημειώσει απώλειες 69%.

Η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει τις δραστηριότητες της Lehman εκτός Αμερικής, μετά την πτώχευσή της τον Σεπτέμβριο, και υποσχέθηκε την εγγύηση των μπόνους σε μία προσπάθεια να διατηρήσει τους 8.000 πρώην εργαζομένους της Lehman.

Tο πρώτο εξάμηνο της χρήσης η Nomura εμφάνισε ζημίες 149,5 δισ. γιέν (1,6 δισ. δολ.), οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε ζημίες-ρεκόρ στο σύνολο της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα