Δήμαρχος Καλαμαριάς: «Πρωτοποριακή» η απόφαση του ΣτΕ για τη μαρίνα - Οι όροι που θέτει ο δήμος

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 15:58
UPD:15:59

Μεγάλη ευκαιρία για την αναδιαμόρφωση του διαγωνισμού, ώστε να λαμβάνει υπόψη και τους όρους του δήμου, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μαρίνα Καλαμαριάς. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την ακύρωση του διαγωνισμού σε συνέχεια της απόφασης του ΣτΕ.

«Με μεγάλη χαρά πήραμε στα χέρια μας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι πρωτοποριακή και δεν έχει υπάρξει για αντίστοιχη διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης, αναφορικά με την ακύρωση του διαγωνισμού παραχώρησης της μαρίνας της Καλαμαριάς. Ο διαγωνισμός αφορούσε την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας στην Αρετσού για περίοδο κατ' ελάχιστον 35 ετών.

Όπως είπε ο δήμαρχος «με αυτή την απόφαση παγώνει ο διαγωνισμός, ακυρώνεται η όλη διαδικασία που έγινε μέχρι στιγμής και είναι μια μεγάλη ευκαιρία από μεριάς ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείου να αναδιαμορφώσουν έναν διαγωνισμό, λαμβάνοντας υπόψη και τους όρους του δήμου».

Υπογράμμισε δε, ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για μια πιο ορθολογική, όπως ανέφερε, απόφαση. «Είναι μια επένδυση που τη θέλουμε. Κανένας δεν επιθυμεί να παραμείνει στην κατάσταση που είναι σήμερα η μαρίνα της Αρετσούς. Θέλουμε να γίνει με τους όρους που έθεσε το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς, θέτοντας κόκκινες γραμμές τις οποίες υποστηρίξαμε», σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Τα προαπαιτούμενα του δήμου

Σύμφωνα με τον κ. Δαρδαμανέλη, τα βασικά προαπαιτούμενα του δημοτικού συμβουλίου ήταν δύο: να παραχωρηθεί η πλαζ Αρετσούς από την ΕΤΑΔ στον δήμο Καλαμαριάς και να προχωρήσει η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, ενώ δεν χρειάζεται, όπως είπε, τόσο μεγάλος συντελεστής δόμησης καθώς η περιοχή «δεν έχει ανάγκη από μία ακόμη γειτονιά- φιλέτο μπροστά στη θάλασσα».

Ο δήμος Καλαμαριάς προτείνει η μαρίνα να «αναπτυχθεί τουριστικά, να αναδείξει την αναψυχή, να έχει καφέ και εστιατόρια, όλα όσα περιμένει κάποιος να δει σε μία τουριστική μαρίνα. Να λειτουργεί ως πόλος έλξης για όλους κατοίκους, τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης μας. Ο τόπος πρέπει να πάει μπροστά με τους όρους που θέτει η τοπική κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Για νίκη των Καλαμαριωτών κάνει λόγο η αντιπολίτευση

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι μια νίκη των δημοτών της Καλαμαριάς, που οραματίζονται μία σύγχρονη μαρίνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, χωρίς κατοικίες και περιττή δόμηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», με επικεφαλής τον Αρη Τεμεκενίδη, καλώντας τον δήμαρχο και τη διοίκηση να προχωρήσει με συνέπεια στις επόμενες κινήσεις που έχουν αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα