Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Καλαμαριάς

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 09:31
UPD:09:35
www.hradf.com/

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του ΣτΕ.

«Σε συνέχεια της με αριθμ. 567/2022 απόφασης του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοινώνει ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού)» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Ταμείου.

Όπως έγινε γνωστό χθες, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή που είχε κάνει ο Δήμος Καλαμαριάς εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του Ταμείου για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της μαρίνας της Αρετσούς, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Καλαμαριάς.

Η απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιώνει το επιχείρημα του Δήμου ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίδραση του Δήμου Καλαμαριάς είχαν προκαλέσει οι υψηλοί συντελεστές δόμησης που περιλάμβανε το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα (σ.σ. μεταξύ άλλων και ξενοδοχείο και σπίτια) σε μια περιοχή που επί δεκαετίες αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς δημόσιους χώρους όχι μόνο της Καλαμαριάς αλλά ολόκληρης της πόλης και η έμφαση του εν λόγω σχεδίου περισσότερο στο real estate και όχι στην τουριστική ανάπτυξη.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα