Περαιτέρω πτώση 20% «βλέπει» η GS στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 12:39
EPA/ARNE DEDERT

Οι ευρωπαϊκές μετοχές πιθανόν να καταγράψουν περαιτέρω πτώση της τάξεως του 20% «σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο» – καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν την απειλή του αποπληθωρισμού – προτού ανακάμψουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2009, επισημαίνει η Goldman Sachs.

Ο αμερικανικός οίκος συστήνει προς τους επενδυτές, στο πλαίσιο των προβλέψεών του για το 2009, να διατηρήσουν μετοχές σε βιομηχανίες, οι οποίες επηρεάζονται λιγότερο από την οικονομική επιβράδυνση, όπως η τηλεφωνία, ο τομέας της υγείας και οι εταιρείες λιανικής.

«Αν και είναι δελεαστικό να πιστεύει κανείς ότι η νέα χρονιά θα φέρει εντελώς διαφορετικές προοπτικές για την αγορά, η πραγματικότητα είναι άλλη πολλές φορές», αναφέρουν οι αναλυτές της GS σε σημερινό σημείωμά τους. «Η αρχή του 2009 δεν είναι πιθανό να φέρει μια αλλαγή στη δυναμική της ανάπτυξης και ένα “ξεπάγωμα” των πιστώσεων, τα οποία απαιτούνται για να επανεκτιμηθεί το ριψοκίνδυνο ενεργητικό», συμπληρώνουν.

Σύμφωνα με την GS, ο Dow Jones Stoxx 600 Index πιθανόν να υποχωρήσει 20%, ενώ μια ανάκαμψη διάρκειας 6-12 μηνών πιθανόν να έρθει μετά το πρώτο εξάμηνο του 2009, ενισχύοντας τους ευρωπαϊκούς δείκτες κατά 30% με 50%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα