ΗΠΑ: Συμφωνία για οικονομική στήριξη των αυτοκινητοβιομηχανιών

Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2008 11:37
UPD:11:45

Ηγετικά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Λευκός Οίκος κατέληξαν σε συμφωνία για την χορήγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων προς ανακούφιση της δοκιμαζόμενης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως ανακοίνωσαν ανώτατοι αξιωματούχοι στο Κογκρέσο.

Το ύψος του «πακέτου» μέτρων, το οποίο οι ηγέτες των Δημοκρατικών ευελπιστούν να ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα και να σταλεί στον απερχόμενο πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ανέρχεται στα 15-17 δισ. δολάρια, όπως αποκάλυψε η ίδια πηγή.

Το ποσό είναι μικρότερο από τα 34 δισ. που ζήτησαν αυτή την εβδομάδα οι «Μεγάλες Τρεις» του Ντιτρόιτ, General Motors, Chrysler και Ford. Ωστόσο, οι ηγέτες των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι τα χρήματα θα βοηθήσουν τις εταιρείες να συνεχίσουν την λειτουργία τους έως ότου ο Μπαράκ Ομπάμα διαδεχθεί τον Τζορτζ Μπους στην προεδρία των ΗΠΑ, στις 20 Ιανουαρίου, οπότε πιθανόν να αναληφθεί μία νέα προσπάθεια για τη διάσωση των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε, άλλωστε, σήμερα, πως το Κογκρέσο θα ψηφίσει την προσεχή εβδομάδα ένα σχέδιο για την σωτηρία των αυτοκινητοβιομηχανιών. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο μεγάλος αριθμός ανέργων που δημοσιοποιήθηκε στης ΗΠΑ καθιστά αναγκαία την γρήγορη υιοθέτηση μίας «περιορισμένης» βοήθειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα