Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: Βολές κατά αντιπολίτευσης-στελεχών της συμπολίτευσης

Οργισμένη αντίδραση των εμπόρων για τις καταστροφές
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 15:39

Την οργή του εμπορικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις, μετά το θάνατο του 15χρονου από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Παναγής Καρέλλας επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση και σε στελέχη της συμπολίτευσης για «πλειοδοσία συναισθηματικής φόρτισης» μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ ζήτησε την αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων. Όπως ανέφερε, «είναι γνωστό ότι στις διαδηλώσεις βρίσκουν χώρο να δράσουν οι "γνωστοί άγνωστοι" που εδώ και 30 χρόνια έχουν μάθει να διεκδικούν και να ζητούν αυτά που θέλουν προκαλώντας καταστροφές αφού υπάρχει εμφανής ανικανότητα ή έλλειψη πολιτικής βούλησης να στατήσουν τα επεισόδια».

Γνωστοποίησε ακόμη ότι συνεργεία του δήμου και του συλλόγου προχωρούν σε καταγραφή των ζημιών και μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 130 επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας με ζημιές, ενώ τέσσερις έως πέντε από αυτές έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Σημείωσε ακόμη ότι δεν προτίθεται ο σύλλογος να καταθέσει μηνυση κατά της αστυνομίας όμως ζήτησε «να καθίσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι διαλόγου ώστε στο μέλλον να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα και να γνωρίζουμε ποιος θα πληρώνει τους εμπόρους για τέτοιου είδους ζημιές». Επίσης καταφέρθηκε κατά εισαγγελέων για τους οποίους υποστήριξε πως δεν κάνουν τη δουλειά τους, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Όποιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους να πάνε στα σπίτια τους».

Ανέφερε ακόμη πως σε επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη συζητήθηκε η εφάπαξ καταβολή χρηματικού ποσού για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές καθώς και διασφάλιση των ημερομισθίων των εργαζομένων που δουλεύουν στα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν λόγω των καταστροφών που υπέστησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα