ΣΕΛΠΕ: Θλίψη για το χαμό του 15χρονου, ευθύνες στην Πολιτεία για τις καταστροφές

Αίτημα για αποζημιώσεις όλων των επιχειρήσεων
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 15:19
UPD:19:14

Tη βαθιά του λύπη «για τον άδικο θάνατο ενός ανηλίκου από άστοχες ενέργειες ανεκπαίδευτων αστυνομικών», τονίζοντας όμως πως δεν εκφράζουν την πλειονότητα της Αστυνομίας, εκφράζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Παράλληλα, βάλλει κατά της Πολιτείας καθιστώντας την υπεύθυνη για τις εκτεταμένες καταστροφές σε επιχειρήσεις και ζητά την αποζημίωσή τους.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΕΛΠΕ καταδικάζει απερίφραστα τα πρωτοφανή επεισόδια που εξελίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Εκφράζουμε την απορία των πολιτών και του εμπορικού κόσμου της Αθήνας για την αδυναμία και προχειρότητα της συντεταγμένης πολιτείας να αποτρέψει την έκταση των επεισοδίων η οποία έλαβε απίστευτες διαστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Η πολιτεία επέλεξε να εκτονώσει την κατάσταση, ύστερα από τον θάνατο του άτυχου νέου, επιτρέποντας την καταστροφή του εμπορικού κέντρου της Αθήνας και δίνοντας εντολή στην αστυνομία να δείξει ανοχή προς τους διαδηλωτές απλώς και μόνον αμυνόμενη. Με την στάση της αυτή ευθύνεται εξ' ολοκλήρου για τις καταστροφές και οφείλει να προχωρήσει σε άμεσα οικονομικά μέτρα αποζημίωσης των πληγέντων μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων του κέντρου της Αθήνας και λοιπών πόλεων της Ελλάδος».

«Καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και μαζί με την ηγεσία της Δικαιοσύνης να επιβάλει μέτρα προστασίας για το κέντρο της Αθήνας το οποίο έχει καταστεί ανοχύρωτη πολιτεία. Οι κάτοικοι και οι εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου δεν αντέχουν πλέον την θλιβερή αυτή κατάσταση που οδηγεί στην πλήρη εξόντωση τους» καταλήγει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα