Προς εβδομαδιαία άνοδο ο χρυσός

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:54

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός, πάνω από τα 800 δολ. η ουγγιά στην Ασία, οδεύοντας ωστόσο να σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών καθώς το δολάριο κινήθηκε πτωτικά, τονώνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Οι ράβδοι χρυσού σημείωσαν αυτήν την εβδομάδα άνοδο 8,6%, τη μεγαλύτερη από τις 19 Σεπτεμβρίου καθώς το δολάριο υποχώρησε 3,9% έναντι του καλαθιού των έξι κυριοτέρων νομισμάτων του κόσμου, εν μέσω εικασιών ότι θα υπάρξει καθυστέρηση της έγκρισης του σχεδίου στήριξης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, ύψους 14 δισ. δολαρίων. Το πολύτιμο μέταλλο συχνά κινείται αντίθετα της πορείας του δολαρίου.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε 17 σεντς χαμηλότερα φθάνοντας στα 821,18 δολ. η ουγγιά στις 10:17 π.μ. στη Σιγκαπούρη, μετά από τέσσερις ημέρες ανόδου. Απώλειες 0,3% σημείωσε το ασήμι φθάνοντας στα 10,3225 δολ. η ουγγιά.

Το πολύτιμο μέταλλο για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στα 821,20 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Η άνοδο των τιμών του αργού αυτήν την εβδομάδα, επίσης στήριξαν τον χρυσό. Το αργό για παράδοση Ιανουαρίου έχει σημειώσει αυτήν την εβδομάδα άνοδο 15% καθώς ο ΟΠΕΚ ετοιμάζεται να μειώσει την παραγωγή και η Σαουδική Αραβία μείωσε τον μήνα που πέρασε την δικής της, περισσότερο από ότι προβλεπόταν.

Ο χρυσός για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 2.410 γιέν το γραμμάριο στο Τόκιο (816 δολ. η ουγγιά) και στη Σαγκάη ο χρυσός για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,1% φθάνοντας στα 180,85 γιουάν το γραμμάριο (822 δολ. η ουγγιά).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα