Διεύρυνε τις απώλειες το αργό

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:51

Διεύρυνε τις απώλειές του το αργό μετά τη δήλωση του ηγέτη της πλειοψηφίας στην Γερουσία των ΗΠΑ, Χάρι Ρέιντ, ότι το σχέδιο νόμου για την στήριξη των αυτοκινητοβιομηχανιών δεν ενεκρίθη.

Οι συνομιλίες για το σχέδιο στήριξης της General Motors Corp. και της Chrysler LLC που ενδέχεται να μείνουν από κεφάλαια το επόμενο έτος, κατέρρευσαν. Οι αιτήσεις για εργασία στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών, σημάδι ότι οι εταιρείες αυξάνουν τις απολύσεις εργαζομένων και ότι η ύφεση μάλλον επιδεινώνεται.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε έως 2,40 δολ., ποσοστό 5%, φθάνοντας στα 45,58 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:06 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 45,64 δολ. το βαρέλι.

«Τελείωσε», δήλωσε ο Ρέιντ από την Ουάσινγκτον, συμπληρώνοντας: «Τρέμω με αυτό που θα αντικρύσω αύριο στην Wall Street. Δεν θα είναι κάτι καλό».

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε έως 2,21 δολ., ποσοστό 4,75 φθάνοντας στα 45,18 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες σημείωσε άνοδο έως 4,99 δολ., ποσοστό 12%, κλείνοντας στα 47,39 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα από τον Μάρτιο του 1988.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα