ΗΠΑ: Απερρίφθη το σχέδιο στήριξης των αυτοκινητοβιομηχανιών

Δεν έδωσε το «πράσινο φως» η Γερουσία
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:57
UPD:10:30

Η αμερικανική Γερουσία απέτυχε να φθάσει σε ένα συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοβιομηχανιών, γεγονός που δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, από την πλευρά του Κογκρέσου, μέχρι το τέλος του έτους.

Οι συνομιλίες που γίνονταν με πρωτοβουλία των Ρεπουμπλικάνων, αναφορικά με τη χορήγηση πιστώσεων ύψους 14 δισ. δολαρίων για να αποτραπεί η κατάρρευση των αυτοκινητοβιομηχανιών, κατέληξαν σε αδιέξοδο, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ.

«Τελείωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρέιντ.

Οι βουλευτές θα κληθούν τώρα να ψηφίσουν επί ενός νομοσχεδίου που υποστηρίζεται από τους Δημοκρατικούς και το οποίο υπεβλήθη κατόπιν συνεννόησης με τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα πάντως με τον Ρέιντ, δεν υπάρχουν περιθώρια έγκρισης του νομοσχεδίου αυτού.

«Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των διαπραγματευτών ώστε να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Ρέιντ.

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αποτυχία του Κογκρέσου να καταλήξει σε συμβιβαστική λύση για την επίμαχη νομοθετική ρύθμιση.

«Είναι απογοητευτικό που το Κογκρέσο απέτυχε να δράσει απόψε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνι Φράτο. «Θα εκτιμήσουμε τις προοπτικές που έχουμε υπό το φως του αδιεξόδου στο Κογκρέσο», πρόσθεσε.

Απέφυγε πάντως να διευκρινίσει τις προοπτικών που εξετάζει πλέον ο Λευκός Οίκος. Η κυβέρνηση Μπους έχει απορρίψει τα αιτήματα των Δημοκρατικών για τη χρησιμοποίηση κεφαλαίων από το πακέτο των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο για τη στήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα