Μειώσεις στην παραγωγή από Mazda - Sharp

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 21:40
UPD:23:24

Μειώσεις στην παραγωγή τους, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης, ανακοίνωσαν η αυτοκινητοβιομηχανία Mazda και η εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών Sharp.

Ειδικότερα, η Mazda ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της κατά 100.000 μονάδες ως το τέλος του οικονομικού έτους που λήγει την 31η Μαρτίου 2009. Η εν λόγω μείωση θα οδηγήσει σε συνολική μείωση κατά 148.000 μονάδες για το σύνολο του οικονομικού έτους. Το σύνολο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει μειώσει την παραγωγή του περισσότερο από 2 εκατ. αυτοκίνητα το τρέχον έτος.

Εξάλλου, η Sharp ανακοίνωσε ότι κλείνει τις μονάδες παραγωγής επίπεδων οθονών σε δύο εργοστάσια της στην Ιαπωνία, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης στις αγορές κινητής τηλεφωνίας και προσωπικών υπολογιστών. Σύμφωνα με τη Sharp, περίπου 380 προσωρινοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Επιπλέον, και άλλες ιαπωνικές εταιρίες, όπως η Toyota και η Sony, οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση, περιορίζουν τις επενδύσεις τους, μειώνουν την παραγωγής τους, απολύουν εργαζόμενους και περιορίζουν τις προβλέψεις τους για τα κέρδη τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα