Φωτοβολταϊκά πάρκα σε Καρδίτσα και Δωδεκάνησα

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 12:45

Παγκόσμιας τηλεοπτικής προβολής έτυχαν οι φωτοβολταϊκές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της εταιρίας Δερπανόπουλος Ενεργειακή Α.Ε. μέσω της Ert World και της εκπομπής «Εδώ Αθήνα».

Η σύνδεση πραγματοποιήθηκε από το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ελλάδας, στην θέση Γερακάρη του Δήμου Βασιλικής του νομού Τρικάλων, που χωροθετείται σε ιδιόκτητη έκταση της εταιρείας και έχει ονομαστική ισχύ 94,5 KW.

Την παρουσίαση στην ομογένεια του φωτοβολταϊκού πάρκου που βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία από τον Αύγουστο του 2007, έκανε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Γρηγόρης Δερπανόπουλος, οποίος παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο κατασκευής, σύνδεσης και λειτουργίας του φωτοβολταϊκού σταθμού, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου και στην καθοριστική συμβολή της τοπικής ΔΕΗ, ενώ σχολίασε το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα από πλευράς υλοποίησης τέτοιων έργων και πρότεινε να δοθούν περισσότερα κίνητρα για την ίδρυσή τους. Η Δερπανόπουλος Ενεργειακή Α.Ε έχει έδρα τα Τρίκαλα και δραστηριοποιείται στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 2006.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δερπανόπουλος επισήμανε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή, το έργο μας να παρουσιάζεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικότερα στα φωτοβολταϊκά πάρκα και αυτό οφείλεται στη συνεχή παραγωγική λειτουργία των Πάρκων της εταιρίας για περισσότερο από ένα χρόνο, στην ασφαλή διοχέτευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο χαμηλής τάσης της ΔΕΗ και στην ποιότητα του ρεύματος. Μας δίνει κίνητρο να προσπαθήσουμε ώστε να αναπτυχθούμε ως εταιρεία σε μία ιδιαίτερη και πρωτοφανή οικονομική κρίση. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας παραμένει ως έχει και αναμένουμε τις άδειες παραγωγής και τις εξαιρέσεις για έργα που αφορούν κυρίως τους νομούς Καρδίτσας και Δωδεκανήσου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δοθούν περισσότερα κίνητρα από την πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να μπορέσουμε ως χώρα να αξιοποιήσουμε την ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, τον ήλιο. Έτσι θα εξοικονομηθούν ρύποι και θα προστατεύσουμε το περιβάλλον» κατέληξε ο κ. Δερπανόπουλος.

ΡΕΑ ΤΣΙΑΧΑ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα