Δυσοίωνες προβλέψεις για Goldman Sachs, Morgan Stanley

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 12:51

Αντιμέτωπες με άλλη μια χρονιά μειωμένων εσόδων φαίνεται πως είναι οι Goldman Sachs και Morgan Stanley, παρά τις περικοπές περισσότερων από 11.500 θέσεων εργασίας, τη μείωση των μπόνους για τα ανώτατα στελέχη τους και τον περιορισμό της έκθεσης σε κινδύνους.

Η Wall Street, στην οποία κυριαρχούσαν οι δύο εταιρείες επί δεκαετίες, εξαφανίστηκε ουσιαστικά το Σεπτέμβριο μετά την πτώχευση της Lehman Brothers και την πώληση της Merrill Lynch στην Bank of America.

Οι Goldman Sachs και Morgan Stanley μετατράπηκαν σε τράπεζες, λαμβάνοντας, έτσι, κρατικά κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων έκαστη. Ωστόσο, όπως εκτιμούν αναλυτές, η μείωση των εσόδων τους θα είναι δύσκολο να ανακοπεί την επόμενη χρονιά, εν μέσω της χειρότερης κρίσης που έχει εμφανιστεί από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.

Οι δύο αμερικανικές εταιρείες ενδεχομένως να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα ζημίες για το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς, επικαλούμενες, μεταξύ άλλων, τη συρρίκνωση της αξίας ενεργητικού τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs αναμένεται να εμφανίσει ζημιές 3,50 δολαρίων ανά μετοχή – τις πρώτες από τότε που η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο. Η Morgan Stanley εκτιμάται ότι θα εμφανίσει ζημιές 19 σεντς ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα