Με τις τράπεζες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού να μετρούν τις πληγές τους από την έκθεσή τους στο σκάνδαλο Μάντοφ και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ να επιβεβαιώνουν την εικόνα βαθιάς ύφεσης η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας βρήκε τους δείκτες των αγορών μετοχών σε αρνητικό έδαφος.
Στη Wall Street στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν τραπεζικές και τεχνολογικές μετοχές. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος στον δείκτη S&P 500 υποχωρούσε περίπου 4%, ενώ απώλειες περίπου 3% είχε ο τεχνολογικός κλάδος.
Το αρνητικό κλίμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν τα αρχικά κέρδη και στις κεφαλαιαγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφώθηκε στις 826,88 σημειώνοντας πτώση κατά 0,3%. Ανά την Ευρώπη ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος (-0,07%), ενώ οριακές απώλειες (0,18%) είχε ο Χetra Dax στη Φραγκφούρτη.
Στις αγορές εμπορευμάτων, έντονες διακυμάνσεις παρουσίασαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Ενδοσυνεδριακά το αμερικανικό αργό ξεπέρασε τα 50 δολ. το βαρέλι εν μέσω εκτιμήσεων για μεγάλη περικοπή της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, για να υποχωρήσει όμως στη συνέχεια και πάλι κάτω από τα 45 δολάρια.
Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ αναρριχήθηκε σε υψηλά διμήνου έναντι του δολαρίου, ενώ κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ έναντι της στερλίνας.