ΗΠΑ: Χρυσές δουλειές για τους ενεχυροδανειστές

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 14:00

Είτε πρόκειται για διαμάντι του οίκου Tiffany είτε για χορτοκοπτική μηχανή, ολοένα περισσότεροι Αμερικανοί, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, ενεχυριάζουν τα υπάρχοντά τους για να τα «φέρουν βόλτα», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Οι ενεχυροδανειστές στις ΗΠΑ κάνουν χρυσές δουλειές, ακόμη και σε περιοχές υπεράνω υποψίας, όπως το Μπέρβελι Χιλς, η Μέκκα της πολυτέλειας και του shopping.

«Οι τράπεζες δεν δανείζουν με αποτέλεσμα ο κόσμος να έρχεται σε εμάς για βραχυπρόθεσμα δάνεια προσκομίζοντας ως εξασφάλιση διαμάντια, ρολόγια και άλλα κοσμήματα», δηλώνει ο Τζόρνταν Τάμαχ-Μπανκ, πρόεδρος της εταιρείας ενεχυριάσεων Beverly Loan Co.

«Το κατώφλι μας διαβαίνουν ηθοποιοί, συγγραφείς, παραγωγοί και σκηνοθέτες, χωρίς να λείπουν οι ατσαλάκωτοι επαγγελματίες και ιδίως οι επιχειρηματίες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα», προσθέτει.

«Ανέκαθεν είχαμε στο πελατολόγιό μας κοσμικές κυρίες από το Μπέρβελι Χιλς που ζητούν πενταψήφια ή εξαψήφια δάνεια για να κάνουν πλαστικές επεμβάσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια απεγνωσμένη ανάγκη για κεφάλαια χρηματοδότησης επιχειρήσεων».

Στην 70ετή ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης Beverly Loan, η οποία χρεώνει στα δάνειά της επιτόκιο 4% μηνιαίως, δεν έχει ποτέ στο παρελθόν χορηγήσει τόσα δάνεια όσα τους τελευταίους μήνες.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να έρθει κανείς σε εμάς από το να πάει σε μια τράπεζα», διαβεβαιώνει ο Τάμαχ-Μπανκ. Ένοπλος φρουρός επιβλέπει την είσοδο του κτιρίου, όπου τα «σεντούκια» γεμίζουν το ένα μετά το άλλο με πολύτιμα πετράδια.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα