Goldman Sachs: Ζημιές 2,12 δισ. δολ. στο δ' τρίμηνο

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 15:33
UPD:15:52

Ζημιές ύψους 2,12 δισ. δολαρίων – τις πρώτες που εμφανίζει από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο – ανακοίνωσε η Goldman Sachs για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, επικαλούμενη εν μέρει τις διαγραφές στην αξία ενεργητικού της.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 4,97 δολαρίων ανά μετοχή, στο τρίμηνο μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, έναντι καθαρών κερδών 3,22 δισ. δολαρίων ή 7,01 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο ζημιές 3,73 δολαρίων ανά μετοχή.

Η Goldman Sachs και η μικρότερη ανταγωνίστριά της, Morgan Stanley, οι μοναδικές μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες της Wall Street που κατάφεραν να επιβιώσουν, μετατράπηκαν σε τράπεζες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κρατικά κεφάλαια, μεσούσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της GS, Λόιντ Μπλάνκφαϊν, και άλλα έξι ανώτατα στελέχη της εταιρείας αποφάσισαν να αποποιηθούν των μπόνους τους για φέτος. Στο μεταξύ, η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του προσωπικού της κατά 10% τον περασμένο μήνα, μετά τη «βουτιά» των μετοχών της κατά 69% από τις αρχές της χρονιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα