BNP Paribas: Πιθανές απολύσεις στη χρηματιστηριακή μονάδα

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 10:34

Σε μείωση του προσωπικού της στη χρηματιστηριακή μονάδα κατά 5%, ή περίπου 800 θέσεις εργασίας, ενδεχομένως να προχωρήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, BNP Paribas, καθώς οι ζημιές της από τον Οκτώβριο έχουν εξανεμίσει τα κέρδη που εμφάνισε η μονάδα στα τρία πρώτα τρίμηνα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, η μονάδα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής εμφάνισε στο πρώτο ενδεκάμηνο του 2008 προ φόρων ζημιές ύψους 710 εκατ. ευρώ. Σε αυτές συνέβαλαν και οι απώλειες λόγω του σκανδάλου Μάντοφ, οι οποίες ανήλθαν σε 350 εκατ. ευρώ.

Οι διευρυμένες ζημιές στην εν λόγω μονάδα αποτελούν το δεύτερο «χαστούκι» σε λιγότερο από μία εβδομάδα για τον διευθύνοντα σύμβουλο της BNP Paribas, Μποντουάν Προ. Στις 12 Δεκεμβρίου, δικαστήριο των Βρυξελλών «πάγωσε» τα σχέδια της τράπεζας να εξαγοράσει τμήματα της Fortis στο Βέλγιο.

Οι μετοχές της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Παρισιού έχουν υποχωρήσει κατά 37% από τις αρχές Οκτωβρίου, εν μέρει εξαιτίας των ανησυχιών περί μείωσης του μερίσματός της και αύξησης κεφαλαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα