«Δραματική η μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών»

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 10:24

Τη δραματική μείωση του αριθμού των Eλλήνων ναυτεργατών, αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων στα ελληνόκτητα πλοία διαπίστωσε το ετήσιο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε χθες.

«Τα δύο τρίτα της ελληνόκτητης εμπορικής ναυτιλίας συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός Ελλάδος και ειδικότερα με σημαίες ευκαιρίας. Αποτέλεσμα αυτού υπήρξε η δραματική μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών, Αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΝΟ.

Οι πολιτικές

Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι «η πολιτική που ασκήθηκε σταθερά από τη χώρα μας για αρκετές δεκαετίες τραυμάτισε βαρύτατα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για εργασία των ναυτεργατών, ενώ υπήρξε και εξακολουθεί να είναι γενναιόδωρη προς τον εφοπλισμό».

Τα ζητήματα

Στο γενικό συμβούλιο συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι των ζητημάτων αυτών προτάσσοντας, μεταξύ άλλων, την επιτακτική ανάγκη διατύπωσης συγκεκριμένων κινήτρων για την προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα από τη μια μεριά και την αυστηρή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα