Χρ. Παπουτσής: Ο προϋπολογισμός φέρνει απελπισία και απόγνωση

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 20:50

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, αλλά και για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ο γενικός εισηγητής του κόμματος Χρήστος Παπουτσής υποστήριξε πως ο προϋπολογισμός του 2009 φέρνει απελπισία και απόγνωση στους πολίτες, προσθέντοντας μάλιστα «η κυβέρνηση μετρά μέρες» και «σύντομα θα μιλήσει ο λαός».

Πιο αναλυτικά, επέκρινε το κυβερνών κόμμα για περιορισμό των δημοσίων επενδύσεων και αύξηση των φόρων εν μέσω της κρίσης, ενώ κάνοντας λόγο για μεγάλη υστέρηση στα έσοδα, υποστήριξε ότι επανέρχεται ο κίνδυνος της επιτήρησης. Σε ό,τι αφορά την ανεργία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μαγειρεύει τα στοιχεία» ενώ σχετικά με το δημόσιο χρέος ανέφερε ότι επί ΝΔ, υπάρχει «τεράστια επιδείνωση των όρων δανεισμού».

Το 2004, η χώρα δανειζόταν με περιθώριο δεκαπέντε μονάδων βάσης έναντι των γερμανικών ομολόγων δεκαετίας και σήμερα έφτασε στις 226 μονάδες, σημείωσε και πρόσθεσε πως κάθε παιδί που γεννιέται, χρεώνεται με 26.000 ευρώ έναντι 18.000 ευρώ που κατήγγειλε ο κ. Αλογοσκούφης επί ΠΑΣΟΚ, «με κροκοδείλια δάκρυα».

Σχολιάζοντας επισημάνσεις του πρωθυπουργού για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου καταφέρθηκε κατά του κ. Κώστα Καραμανλή: «Παίζετε τον παπά, κ. Καραμανλή. Εδώ παπάς, εκεί παπάς. Μην ψάχνετε. Στη ΝΔ είναι ο παπάς. Στην αυλή του Μαξίμου έκοβε βόλτες ο παπάς».

Καταλήγοντας υποστήριξε πως ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να αποχωρήσει «όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τη χώρα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα