Αρχισε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 19:36
UPD:19:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Με αναφορές στα γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου άρχισε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ βουλευτής Λάρισας Κ. Αγοραστός εξέφρασε τη συντριβή του για το θάνατο του 15χρονου, ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα που ακολούθησαν τα χαρακτήρισε απαράδεκτα και πρόσθεσε πως «σε κρίσιμες ώρες δεν χωρά αναζήτηση μικροκομματικών κερδών».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «πολυεπίπεδο αγώνα» της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα «που άφησε πίσω του το χθες» και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ ότι αντί να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του, επιδίδεται σε ασκήσεις ανέξοδου λαϊκισμού, σε ασκήσεις ευχολογίων και σε αοριστολογίες.

Ενώ είχε τη δυνατότητα, δεν έκανε ούτε σε ελάχιστη πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, διότι δεν υπήρχε τεκμηριωμένη πρόταση, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας υποστήριξε πως η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και με τον προϋπολογισμό του 2009, αποτελεί την καλύτερη δυνατή απάντηση στο πλαίσιο της δύσκολης διεθνούς κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα