Τέλος ο ενθουσιασμός...

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 00:01
UPD:00:56

Νευρικό ήταν το κλίμα χθες στις διεθνείς αγορές μετοχών, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για την απόφαση της FED να μειώσει κοντά στο μηδέν τα επιτόκια εξανεμίστηκε, με τις ανησυχίες για την οικονομία και την εταιρική κερδοφορία να επανέρχονται στο προσκήνιο.

Στη Wall Street οι δείκτες αμφιταλεύονταν έως αργά ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στον απόηχο της ανακοίνωσης της Morgan Stanley για ζημίες 2,3 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ χειρότερα των προσδοκιών, καθώς αναλυτές προέβλεπαν ζημίες περίπου 280 εκατ. δολαρίων. Αντιθέτως σημαντικά κέρδη είχε ο κλάδος λιανικής, με τη μετοχή της Macy's να κάνει άλμα άνω του 15%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst των 300 blue chips διολίσθησε σε αρνητικό έδαφος. Τερμάτισε στις 825,07 μονάδες μειωμένος κατά 1,2%, με τις συνολικές του απώλειες από τις αρχές του έτους να φτάνουν το 45%. Τη χειρότερη εικόνα παρουσίασε ο κλάδος των τραπεζών.

Στις αγορές εμπορεύματος, η απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει επιπλέον την παραγωγή κατά 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως δεν ανέκοψε την πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου, που υποχώρησαν κοντά στα 40 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα