ΚΚΕ: Αντιλαϊκός, ταξικός, φορομπηχτικός προϋπολογισμός

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 23:00

«Αντιλαϊκό, ταξικό, φορομπηχτικό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο γενικός εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Παράλληλα μίλησε για ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού, όπως υποστήριξε, έχουν την ίδια καπιταλιστική φιλοσοφία.

Επανέλαβε δε τη θέση του κόμματός του πως η διεθνής οικονομική κρίση είναι καπιταλιστική κρίση που οξύνει τα προβλήματα στα λαϊκά στρώματα και αυτή είναι που οδηγεί τις κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους σε μαζικές διαδηλώσεις.

«Στην ουσία, συγκρούονται δύο δρόμοι. Αυτός που προβάλλουν τα άλλα κόμματα με τον Ευρωμονόδρομο που στηρίζει το κεφάλαιο και ο άλλος δρόμος, που υποστηρίζει το ΚΚΕ και είναι της ανατροπής του απάνθρωπου συστήματος και το πέρασμα στην αντεπίθεση» συμπλήρωσε.

Στρέφοντας τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι καλλιεργεί αυταπάτες με τις λεγόμενες σοσιαλιστικές νησίδες επαναφέροντας αποστειρωμένα πρότυπα του ευρωκομουνισμού που έχει αποτύχει λες και μπορεί, όπως είπε, να αντιμετωπίσει τους σιδερένιους νόμους του καπιταλισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα