Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 05:35

Ανοδικά, στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών και των τραπεζών, εν μέσω εικασιών ότι οι κεντρικές τράπεζες της Ασίας θα μειώσουν τα βασικά επιτόκια δανεισμού για να αναζωογονήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Οι μετοχές της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. και της Mitsui Fudosan Co., της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Ιαπωνίας, σημείωσαν άνοδο πλέον του 6% στο Τόκιο καθώς οι διαπραγματευτές αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι η Bank of Japan θα μειώσει το κόστος δανεισμού αύριο. Η πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολ. το βαρέλι ώθησαν 4,4% υψηλότερα τις μετοχές της Qantas Airways Ltd. Oι μετοχές της Honda Motor Co. βυθίστηκαν 3,5%, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της κατά 62% εν μέσω της παγκόσμιας μείωσης των πωλήσεων αυτοκινήτων.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 90,81 μονάδες στις 11:38 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει κάνει ράλι 21% από την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 20 Νοεμβρίου καθώς οι κυβερνήσεις από την Κίνα έως την Ινδία έλαβαν μέτρα τόνωσης των οικονομιών που βάλλονται από τη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική κρίση μετά τη Μεγάλη Υφεση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 8.679 μονάδες.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου υποχώρησαν 8,1% φθάνοντας στα 40,06 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τον Ιούλιο του 2004, μετά την υποχώρησή του στα 39,88 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του έχουν υποχωρήσει 73% από τα επίπεδα ρεκόρ των 147,27 δολ. το βαρέλι στις 11 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα