Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 09:23

Απώλειες καταγράφουν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση περιορίζει τη ζήτηση καυσίμων στην Ασία, υποσκιάζοντας τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να στηρίξει τις τιμές.

Οι εισαγωγές αργού της Ιαπωνίας και η ζήτηση καυσίμων στη Νότια Κορέα υποχώρησαν το Νοέμβριο, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά ανάπτυξης στην Κίνα οδήγησαν χθες την κεντρική τράπεζα της χώρας να μειώσει τα επιτόκια.

Από την άλλη πλευρά, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλι αλ-Ναΐμι τονίζει πως ο ΟΠΕΚ είναι «αποφασισμένος» να σταθεροποιήσει τις αγορές πετρελαίου.

«Ακόμα και αν ο ΟΠΕΚ μειώσει την παραγωγή, και παραμείνουν οι πτωτικές τάσεις στη ζήτηση, θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στην προσφορά», επισημαίνει ο αναλυτής της Australia & New Zealand Banking Group, Μαρκ Πέρβαν.

Στις 08:24 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 19 σεντς ή 0,5% στα 39,72 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 40,88 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 57 σεντς ή 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα