Toyota: Προς μείωση του προσωπικού στις ΗΠΑ

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 09:38
UPD:09:42

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, τη μείωση του προσωπικού της στις ΗΠΑ, πιθανόν να προχωρήσει η Toyota Motor, μεσούσης της χειρότερης κρίσης που έχει πλήξει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ασίας, η οποία δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε περικοπές στις ΗΠΑ κατά τα 24 χρόνια που δραστηριοποιείται στη χώρα, επεξεργάζεται διάφορες επιλογές μείωσης των δαπανών της.

Ήδη, η εταιρεία έχει αναστείλει τις εργασίες στη μονάδα κατασκευής του Prius στο Μισισίπι, έχει αδρανοποιήσει ένα εργοστάσιο φορτηγών στο Τέξας για 15 εβδομάδες και σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της στις ΗΠΑ και τον Καναδά τον επόμενο μήνα.

«Δεν βλέπουμε μια ανάκαμψη μέχρι το δεύτερο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς, θα πρέπει πιθανότατα να μελετήσουν το ενδεχόμενο των απολύσεων», επισημαίνει αναλυτής της HIS Global Insight.

Χθες, η Toyota προέβλεψε πως θα εμφανίσει κατά τη φετινή χρήση λειτουργικές ζημιές για πρώτη φορά σε 71 χρόνια, επικαλούμενη την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ κατά 13%. Οι ζημιές της εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 150 δισ. γιεν (1,7 δισ. δολάρια).

Οι περικοπές θέσεων εργασίας δεν μπορούν να αποκλειστούν, τη στιγμή που οι πωλήσεις συνεχίζουν να υποχωρούν, παραδέχεται ο Τζιμ Γουάιζμαν, ανώτατο στέλεχος μονάδας της Toyota στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα