Σήμερα στη διυπουργική η λίστα για την Ολυμπιακή

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 09:16

Συνέρχεται και συνεδριάζει σήμερα η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, για να εγκρίνει, ύστερα από εισήγηση των επενδυτικών συμβούλων του κράτους, τη λίστα με τους «μνηστήρες» που συνεχίζουν στην τελική ευθεία του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, επέλεξαν να καταθέσουν τους φακέλους των μη δεσμευτικών προσφορών τους στα γραφεία του συμβούλου του Δημοσίου (δηλαδή των εταιρειών Lazard, Alpha Bank, Emporiki Bank, NBGI) για την αποκρατικοποίηση στο Λονδίνο, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού.

Σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, τα τελικά αποτελέσματα, όπως διαμορφώθηκαν μετά τον έλεγχο των φακέλων των υποψηφίων από το Σύμβουλο.

Οι υποψήφιοι, στο φάκελό τους, πρέπει να έχουν καταθέσει τη μη δεσμευτική προσφορά τους, μαζί με επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα και την εν γένει ανάπτυξη του τομέα ή των τομέων της Ολυμπιακής που διεκδικούν να αναλάβουν, μαζί με στοιχεία που να αποδεικνύουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια, την αξιοπιστία και την εμπειρία τους στο αντικείμενο.

Ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση των δραστηριοτήτων αεροπορικού έργου, τεχνικής συντήρησης και επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών της, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου, με την ανάδειξη των τελικών αναδόχων, βάσει οικονομικών προσφορών, που θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο του διαγωνισμού έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση έχει οριστεί επίτροπος παρακολούθησης η εταιρεία Taylor Wessing, με βάση το Λονδίνο, που επιτηρεί την όλη διαδικασία του διαγωνισμού αλλά και τη μετάβαση στο νέο σχήμα.

Εργαζόμενοι

Εν τω μεταξύ, έκρυθμη είναι η κατάσταση και πάλι στην εταιρεία, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με τις αναταράξεις στο πτητικό πρόγραμμα των Ο.Α. να συνεχίζονται, αν και βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο.

Ειδικότερα, στην ακύρωση οκτώ πτήσεων εσωτερικού προχώρησαν χθες οι Ολυμπιακές Αερογράμμες, με τη διοίκηση της εταιρείας να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά στο Σωματείο Τεχνικών της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας (ΣΤΟΑ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι ακυρώσεις αυτές οφείλονται σε επιβράδυνση της επιχειρησιακής λειτουργίας της εταιρείας.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) παρουσίασε, χθες, την επιστολή, όπου ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών για την απαράδεκτη κατάσταση, όπως τη χαρακτηρίζει, που παρουσιάζει η Ο.Α. Η επιστολή αυτή, μαζί με ευχετήρια κάρτα για τις γιορτές, θα δίδεται σε όλη την Ελλάδα από εργαζομένους της Ολυμπιακής, στα γκισέ των εισιτηρίων.

Τέλος, η ΟΣΠΑ απέστειλε χθες στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών Εξώδικη Δήλωση - Πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή για το διαγωνισμό που κάνει η κυβέρνηση για την Ολυμπιακή. Στόχος της ΟΣΠΑ είναι να ενημερώσει του υποψήφιους επενδυτές για τους κινδύνους που αναλαμβάνουν συμμετέχοντας στο διαγωνισμό, καθώς και τις ευθύνες που θα αναλάβουν όσοι τυχόν εξαγοράσουν τις εκποιούμενες επιχειρήσεις.

Φ.Ζ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα