DryShips: Στον «αέρα» η συμφωνία για αγορά πλοίων από την Cardiff Marine;

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 10:48

Έτοιμη να αποσυρθεί από τη συμφωνία για αγορά εννέα capsize πλοίων από την ιδιωτική εταιρεία του διευθύνοντος συμβούλου της Γιώργου Οικονόμου φέρεται να είναι η DryShips.

Όπως υποστηρίζει δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις του Έλληνα εφοπλιστή, η συμφωνία είναι πιθανό να ακυρωθεί, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά και οι οποίες επιβάλλουν μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών και του δανεισμού.

Η εισηγμένη στο Nasdaq DryShips ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως επεξεργάζεται τους όρους συμφωνίας για την αγορά πλοίων της Cardiff Marine έναντι 1,17 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τέσσερα πλοία, που λειτουργούν ήδη, και άλλα πέντε νεότευκτα, η παράδοση των οποίων τοποθετείται μεταξύ Μαΐου 2009 και Σεπτεμβρίου 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω συναλλαγή αμφισβητήθηκε έντονα από τους αναλυτές όσον αφορά στην τιμή πώλησης των πλοίων, δεδομένης της μειωμένης αξίας τους τη στιγμή που οι συναλλαγές στον κλάδο έχουν περιορισθεί σημαντικά.

Ο Οικονόμου είχε υπεραμυνθεί τότε της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι η μείωση αυτή των πωλήσεων και των εξαγορών είναι προσωρινή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα