Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 10:48

DryShips: Στον «αέρα» η συμφωνία για αγορά πλοίων από την Cardiff Marine;

Έτοιμη να αποσυρθεί από τη συμφωνία για αγορά εννέα capsize πλοίων από την ιδιωτική εταιρεία του διευθύνοντος συμβούλου της Γιώργου Οικονόμου φέρεται να είναι η DryShips, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις του Έλληνα εφοπλιστή.

Έτοιμη να αποσυρθεί από τη συμφωνία για αγορά εννέα capsize πλοίων από την ιδιωτική εταιρεία του διευθύνοντος συμβούλου της Γιώργου Οικονόμου φέρεται να είναι η DryShips.

Όπως υποστηρίζει δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις του Έλληνα εφοπλιστή, η συμφωνία είναι πιθανό να ακυρωθεί, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά και οι οποίες επιβάλλουν μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών και του δανεισμού.

Η εισηγμένη στο Nasdaq DryShips ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως επεξεργάζεται τους όρους συμφωνίας για την αγορά πλοίων της Cardiff Marine έναντι 1,17 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τέσσερα πλοία, που λειτουργούν ήδη, και άλλα πέντε νεότευκτα, η παράδοση των οποίων τοποθετείται μεταξύ Μαΐου 2009 και Σεπτεμβρίου 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω συναλλαγή αμφισβητήθηκε έντονα από τους αναλυτές όσον αφορά στην τιμή πώλησης των πλοίων, δεδομένης της μειωμένης αξίας τους τη στιγμή που οι συναλλαγές στον κλάδο έχουν περιορισθεί σημαντικά.

Ο Οικονόμου είχε υπεραμυνθεί τότε της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι η μείωση αυτή των πωλήσεων και των εξαγορών είναι προσωρινή.