Βρετανία: Κρατική συνδρομή ζητούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 11:05

Κορυφώνονται οι προσπάθειες για διάσωση των αυτοκινητοβιομηχανιών στη Βρετανία, οι οποίες ετοιμάζονται να δώσουν «παρατεταμένη» άδεια Χριστουγέννων στην πλειονότητα των εργαζομένων στον κλάδο.

Πολλές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν κλείσει για την εορταστική περίοδο, ενώ η Ομοσπονδία Αυτοκινητοβιομηχάνων και Εμπόρων της Βρετανίας επιδιώκει νέα συνάντηση με τη βρετανική κυβέρνηση για την εξασφάλιση της αρωγής της.

«Ζητάμε νέα συνάντηση με την κυβέρνηση σε συνέχεια της προηγούμενης για να κατανοήσουμε καλύτερα ποιες θα είναι οι παροχές τους και πως θα έχουμε πρόσβαση σε αυτές», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πώλ Έβεριτ.

«Θέλουμε να καταλάβουμε τι πρόοδο έχουν κάνει και ποια προβλήματα ζητούν λύση».

Ο υπουργός Επιχειρήσεων της χώρας, λόρδος Μάντελσον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προσφέρει τη βοήθειά της όπου χρειάζεται αλλά δεν έχει μπλοκ με ανοιχτές επιταγές για τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ή άλλων κλάδων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επιμένουν ότι απαιτείται η συνδρομή της κυβέρνησης για την παροχή ρευστότητας και την αναζωπύρωση της αυτοκινητοβιομηχανίας που βρίσκεται σε τέλμα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι έμποροι, οι κατασκευαστές ανταλλακτικών και οι καταναλωτών αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες για εξασφάλιση ρευστότητας με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να έχουν μειωθεί δραματικά το τελευταίο τρίμηνο.

Στο επίκεντρο της φημολογίας βρίσκεται η Jaguar Land Rover, η οποία έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο για τη διάσωσή της, παρότι η ιδιοκτήτρια της, Tata, ετοιμάζεται να δαπανήσει «δεκάδες εκατομμύρια» λίρες για την ενίσχυση των ταμειακών της ροών.

Πολλές εταιρείες του κλάδου φοβούνται ότι θα δοθεί έμφαση σε μία μόνο εταιρεία και όχι στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έντονες είναι επίσης οι ανησυχίες σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές ανταλλακτικών και οι έμποροι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα